Het verlies na meerdere miskramen

 

HELPT PROGESTERON OM EEN MISKRAAM TE VOORKOMEN?

 

In Nederland is het niet gebruikelijk om bij een herhaalde miskraam progesteron voor te schrijven. In het buitenland wordt dit wel gedaan. Het Nederlandse standpunt om geen progesteron voor te schrijven bij een herhaalde miskraam is gebaseerd op het feit dat bekende studies naar het geven van progesteron lang geleden zijn verricht met kleine groepen deelnemers.

Omdat er in het buitenland wel progesteron wordt gegeven en omdat de kleine studies van langer geleden een positief effect op een doorgaande zwangerschap bij het gebruik van progesteron lieten zien, is er in Nederland een grote studie opgezet, de PROMISE studie. Vanaf 2010 tot november 2013 konden mensen hieraan deelnemen. Zij kwamen in aanmerking voor de studie als zij 3 of meer miskramen hebben gehad en kregen dan na de eisprong progesteron of een placebo. Op dit moment is de studie gesloten omdat het aantal deelnemers is behaald. Men is in afwachting van het resultaat (2014 verwacht).

 

SCHILDKLIERFUNCTIES EN MISKRAMEN

in Engeland loopt momenteel een studie naar de relatie van schildklierantistoffen en onverklaarde onvruchtbaarheid dan wel voorkomen van een miskraam. Deze studie heet de TABLET studie. Voor zover bekend zijn er geen Nederlandse ziekenhuizen bij deze studie betrokken.

 

(Bron: Een lid van het comite van aanbeveling)

 

Meer informatie

Voor eventuele vragen en/of informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. Ga hiervoor naar onze contactpagina.

Zoeken in website

Wie is online

We hebben 226 gasten en geen leden online

Disclaimer | Privacy

Copyright ¬© 2011 - 2017 | In de Knop Gebroken | Alle rechten voorbehouden
Disclaimer | Privacy